Nieuw filmpje, nieuw stukje en een nieuwe Great Wateetons Giveaway

Nieuw filmpje, nieuw stukje en een nieuwe Great Wateetons Giveaway


Meneer is de laatste dagen nogal van de weggeverige. Het zullen de paasgevoelens zijn. Afgelopen donderdag gaf hij via facebook en twitter twee plaatsen voor de kop tot staart workshop weg (super sympathiek meneer) en vandaag zijn het maar liefst vijf gratisenvoorniksen: Instant Marinaters van Vacuvin. Meneer testte er één voor foodtube.nl en omschreef in de nieuwste Elle Eten hoe je er, naast het marineren van je vlees, ook nog heel fijn je eigen Bros mee kunt maken. Werkelijk té leuk om te doen.

….maar echt interessant wordt het pas als je je realiseert wat voor andere verrassende dingen je er mee kunt. Dan hebben we het niet over het opblazen van een spekkie (doen, lachen) of het laten inslapen van je hamster (niet doen, niet lachen), maar over het maken van Bros. Je kent het wel, die luchtige chocoladereep waarvan je je al lezende bedenkt: “bestaat die nog?” en “die was eigenlijk best lekker”. ….

Lees de rest in de nieuwe Elle Eten of via voor €0,29 op Blendle (of over een maand of twee gratis hier ter plaatse, maar reken dan maar niet meer op zo’n mooi apparaat).

Van Vacuvin mag hij er vijf weggeven. Alleen de verzendkosten (doosje) zijn voor je eigen rekening. Meneer geeft ze aan de vijf personen die die de meest originele alternatieve functie van dit apparaat weten te verzinnen. Gebruik de commentaarfunctie, of die van facebook. Geen bros, en geen kleine huisdieren. En zeker geen combinatie.

 1. 2
  Marieke

  Zou je hier een backdraft mee kunnen creëren? Lijkt me leuk! Maar om te zorgen dat het apparaat langer mee gaat dan 1x zou ik willen kijken of boemboes na het vijzelen en vaccumeren lekkerder worden.

  • 3
   Meneer Wateetons

   Winnaar! Als je me je adres mailt en 6,75 verzendkosten overmaakt op NL08 INGB 0005 3751 31 tnv meneer Wateetons stuur ik het apparaat op!

 2. 4
  Wouter

  Tomaten ontvellen, spinazie sappen in de sapcentrifuge en vervolgens de ontvelde tomaten in de instant marinator stoppen samen met het spinaziesap en vacumeren maar! Groene tomaten met de smaak van spinazie .

 3. 5
  Ann

  Het lijkt me leuk om voor een bbq hier eerst het vlees in te marineren, de schaal tijdens het bbq’en snel af te wassen en er daarna de overgebleven verse groenten, die anders toch gewoon verleppen en de dag nadien aan de kippen gegeven moeten worden, in de ijskast in te bewaren tot de volgende dag.

 4. 6
  Irene

  Ik zou graag buffel-mozzarella marineren met de Vacuvin Instant Marinater, ik hoop dat als de pesto fijn genoeg is de mozzarella mooi groen aan de buitenkant zal kleuren.

 5. 7
  Meneer Wateetons (via Facebook)

  Winnaar! Als je me je adres mailt en 6,75 verzendkosten overmaakt op NL08 INGB 0005 3751 31 tnv meneer Wateetons stuur ik het apparaat op!

 6. 8
  Meneer Wateetons

  Alright, op basis van leukheid, orginaliteit etc etc zijn de Instant Marinaters gewonnen door: (in willekeurige volgorde):
  – Sjoerd M (wiens grappen zeer gemist worden)
  – Irene
  – Wouter
  – Marieke
  – Tom op facebook

 7. 9
  Henk Verhaar

  Te laat voor de winactie, maar: impregneren van hout met kunsthars (in monomere vorm – na impregnatie door hitte laten uitharden); krijg je wat in het Engelse taalgebied stabilized wood heet. Is vrijwel ongevoelig voor vocht, en kan ook heel goed gebruikt worden om broos of poreus hout (half rot, met slaap, wortelhout) stevig genoeg te maken om te bewerken. Broos, poreus en rot hout is vaak namelijk visueel erg decoratief.
  Impregneren wordt bevorderd door het geheel onder vacuum te zetten (net als bij marineren); onder druk, of afwisselend vacuum en druk is nog effectiever, maar vergt flink meer investeringen en voorzorgsmaatregelen.

 8. 10
  brosbrosbrosbros | Wateetons

  […] in minutes claimen ze. Nu heeft vlees helemaal geen poriën en dat minutes is wat optimistisch, maar het klopt wel dat de marinade sneller het vlees in trekt. Na een paar uur was ons stuk vacuümp…. Best een geinig ding dus als je veel met (taai) vlees werkt en drukdrukdruk bent, maar echt […]

Geef een reactie