van alles |

RAUW: eindelijk een culinair tijdschrift voor mannen*

Ooit, jaren geleden, babbelde meneer met de makers van Linda en de Keuringsdienst van Waarde over een culinair tijdschrift voor mannen. Marcus Polman was er ook bij betrokken. Maar tijdschriftenkopers zijn vrouwen en het bleef bij babbelen.  Het idee verdween in een la en het blad kwam er niet. Zonde, want het had potentie. Rauw, mooi en stoer.

Het is 2017 en dat blad is alsnog gearriveerd: RAUW. Niet gemaakt door meneer cum suis, maar door Gastronomixs.

Gastronomixs, online ideeëngenerator voor koks en foodprofessionals. Zoek op een ingrediënt en je vindt tientallen originele bereidingswijzen. Aardbei? Aardbeienbiscuit, -cappuccino, -mousse, -tuilles, -toffee,  -truffels,  -bouillon, geconfijte aardbeien, gegrilde aardbeien, spaghetti van aardbeien en een bouillon van aardbeien. Allemaal inclusief nauwkeurige bereidingswijzen, fotografie, smaakcombinaties, uitgebreide productinformatie en inkoopadviezen. In de vijftien minuten die meneer nu aan dit stukje zit heeft hij er zeker tien besteed aan het lezen over deze vrucht, en meer geleerd over aardbeien dan hij in de afgelopen 43 jaar te weten kwam.

Rot op met je aardbei, zeg je misschien. Ok. Blijf je om te beginnen wel gewoon u en meneer zeggen? En, op Gastronomix staan nog EENENDERTIGHONDERDENVIERENDERTIG andere componenten waaronder ook tientallen technieken als grillen, sous vide, roken en confijten en geleren.

Gastronomixs is dus een culinaire legodoos. Voor hobbykok en professional. Tijdens zijn koksopleiding maakte meneer er elke les gebruik van. Bouwinspiratie nodig? Iedere maand vind je er ook complete composities door (Internationale) Legomasters cq sterrenchefs.

En nu is er dus een tijdschrift. Het is een culinair blad zoals dat in Nederland nog niet bestaat**: rauw en stoer. Bloedmooi vormgegeven, maar op een mannelijke, strakke manier. Pagina vullende foto’s, veel zwart en nauwelijks linnen doeken, verweerd hout of antiek bestek. In deze eerste 147 (!) pagina’s tellende editie vind je onder andere een longread over het keukenteam op een cruiseschip (5000 gasten, 1400 kilo buikspek en 1600 liter olie per week), een interview met Joris Bijdendijk, Hollandse meesters als John Halvemaan en Cees Helder en de signaturedishes die hen groot maakten, een grappige fotoserie over taalvouten in de keuken (touwgay, anyone?) en columns van Thèrése Boer, Joël Broeckaert en Ronald Giphart.

Gastronomixs.com: lidmaatschap kost €6,- per maand of €60,- per jaar.

RAUW: €17,50. Alleen online te koop.

 * of vrouwen die van stoer houden

** Niets ten nadele overigens van zijn eigen altijd frisse, smakelijke en behoorlijk stoere Elle Eten. Hartje4life.


0 reacties op “RAUW: eindelijk een culinair tijdschrift voor mannen*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

nieuwe site wateetons

Nieuwe Wateetons site

In 2006 startte meneer Wateetons nietsvermoedend een culinair blogje. 15 jaar later bestaat het nog steeds, met 3000+ posts, 8 boeken, honderden workshops en één Meneer. En, een nieuw design dat beter recht doet aan de vele producten van Ome Meneer Wateetons.


Hongarije roadtrip vanlife

Dingen die ons opvielen in Hongarije

Drie weken reisden wij met een busje door Hongarije. Dit viel ons op. Van ambulance geluid tot walnoten, tot het toetjesassortiment en de super mcfreeze.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
30 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

31 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

09 sep
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

10 sep
Driedaagse cursus fermenteren (dinsdagen) Meerdere dagen

18 sep
Live online workshop “natto maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

16 okt
Live online workshop “rook- en knakworst maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

29 okt
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp