Wateetons Testkeuken |

Wateetons Toevallige Testkeuken: Solis Sous-Vide Cooker Pro 8201

Een van de vele persberichten die er dagelijks op meneers digitale mat vallen trok zijn aandacht. Een nieuw apparaat dat dingen kon waar meneer geen weet van had. Tof, testen! Na een lange mailwisseling, en een even lang contract waarin meneer toch vooral moest beloven het apparaat tijdig en onbeschadigd terug te sturen drukte DHL hem eindelijk een doos in handen: een sous vide apparaat. Meneer had helemaal geen sous vide apparaat aangevraagd. Hij weet al wat een sous vide apparaat kan.

Maar nu had hij dus een sous vide apparaat in huis. Dan legt meneer maar weer een sous vide koker op de pijnbank, in afwachting van de juiste machine. Niet letterlijk natuurlijk, meneer heeft getekend voor duizend zweepslagen.

Een sous vide koker hoeft eigenlijk vrijwel niks te kunnen. Water op temperatuur brengen, liefst een beetje nauwkeurig, en daar houden. Dat is het. Na een uur, dag of week moet het water nog precies even warm zijn. De Solis Sous-Vide Cooker Pro 8201 kan dat, bleek nadat meneer er 99 uur lang bananen- en kikkererwtenmiso in had gefermenteerd op 52,5 graden. Waarover deze week meer. De Solis is instelbaar van 25C tot 85C, met een nauwkeurigheid van 0.1 graad. Meneer mat slechts enkele tienden graden verschil per meetmoment.  Dat kan ook aan zijn thermometer liggen. Geslaagd dus. 

De meeste gebruikers zullen het apparaat hoogstens enkele uren achtereen gebruiken voor bijvoorbeeld vlees. Dat hij ook bijna honderd uur onafgebroken kan werken is vooral fijn voor meer hysterische kookprojectjes als die van meneer. Een ander pluspunt is dat de timer pas gaat lopen als het apparaat de gewenste temperatuur bereikt, iets wat hij met een duidelijke geluidsignaal laat weten. Er past zes liter water in en dat meer dan genoeg voor een paar steaks, een halve procureur of een paar moten vis. Hij maakt wat geluid door een ventilatortje dat het water rondpompt zodat de temperatuur overal hetzelfde is. Die hoor je draaien, maar voor een paar uur zit dat niet in de weg. En als je hem 99 uur achtereen gebruikt moet je óf niet zeuren óf je zet hem gewoon in je drooghok, zoals meneer. 

Dat is het, niet meer en niets minder. De Solis Sous-Vide Cooker Pro 8201 doet precies wat hij moet doen. 

Meneer testte eerder overigens nog een aantal andere sous vide kokers: de Magimix Cookexpert, de Anova precision Cooker, de Proficook Sous vide cooker en de Silvercrest sous vide cooker. De eerste is een complete keukenmachine die voor alleen de sous vide functies wat aan de prijzige kant is, de Anova kan wat de Solis kan ook, maar heeft geen dedicated bak water en is goedkoper. De Proficook is vergelijkbaar met Solis, maar slechts tot op 0.5 graden instelbaar en iets minder stabiel. Hij is wel een stuk goedkoper. De Silvercrest kan helaas het ene wat een sous vide apparaat moet kunnen niet


0 reacties op “Wateetons Toevallige Testkeuken: Solis Sous-Vide Cooker Pro 8201
  1. deze staat ook nog op mijn lijstje, al zou ik er liever een willen die je in een gnbak hangt of in een kookpot. heb je die al getest? tis maar, mede door meneers schuld staat mijn keuken al vol met machines en gereedschap en de “inhang modellen” zijn toch iets plaats besparender :p

  2. deze staat ook nog op mijn lijstje, al zou ik er liever een willen die je in een gnbak hangt of in een kookpot. heb je die al getest? tis maar, mede door meneers schuld staat mijn keuken al vol met machines en gereedschap en de “inhang modellen” zijn toch iets plaats besparender :p

    1. Ik vraag mij nog af of een digitale aquariumthermostaat geen oplossing zou kunnen zijn, maar waarschijnlijk gaan die standaard niet boven de 40 graden. Maar ze zijn goedkoop en kunnen heel lang en gelijkmatig verwarmen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

silvercrest-gehaktmolen

WAAROM JE DEZE WEEK KOOKGADGETS MOET INSLAAN BIJ DE LIDL (4) – De Silvercrest vleesmolen

Deze hele week geeft Meneer Wateetons tips voor producten uit de Lidl-shop. Meneers Wateetons iconische worstboek Over Worst schreef hij met een gietijzeren handmolen van Marktplaats en een elektrische molen van de Lidl. Deze.


silvercrest-voedseldroger

WAAROM JE DEZE WEEK KOOKGADGETS MOET INSLAAN BIJ DE LIDL (2) – DE SILVERCREST VOEDSELDROGER

Deze hele week bespreekt Meneer Wateetons kookgadgets uit de Lidl-shop, want fanboy. Nog zo’n apparaat dat je blind moet kopen, een voedseldroger. Van kimchi poeder, tot beef jerky tot fruitleer.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
07 okt
Daglange workshop “Kop tot Staart Varken” – op locatie 12:00 tot 22:00 uur

11 okt
Live online workshop “azijn maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

27 okt
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

28 okt
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

01 nov
Live online workshop “cider maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

11 nov
Daglange workshop “Kop tot Staart Varken” – op locatie 12:00 tot 22:00 uur

13 nov
Driedaagse cursus fermenteren Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend