Restyle wateetons.com, of hoe verdien ik 14 euro.

Restyle wateetons.com, of hoe verdien ik 14 euro.


In 2006 startte meneer Wateetons samen met DVFKAMW (de vrouw formerly known as mevrouw Wateetons) nietsvermoedend een culinair blogje. Snel geld verdienen met Google advertenties was zijn doel. Tevens: zie mij, hoor mij, lees mij-narcisme. Al snel bleek dat elke dag een recept plaatsen heel veel werk is. En dat er al culinaire blogs in overvloed waren, van mensen die beter konden koken dan meneer. Waar hij echter beter in bleek was een stukje humorgebeuren, gecombineerd met een wetenschappelijke interesse in kookprocessen, zelfspot, een mild subversive onderwerpkeuze en een vlotte pen. Dit alles gelardeerd met vettig narcisme, natuurlijk.

Dertien jaar later is dat blogje wat uit de klauwen gegroeid en is meneer Wateetons kookboekschrijver met zeven gelauwerde boeken op zijn naam, een columnist, fermentatiewebwinkelier en geeft hij wekelijks culinaire workshops en opleidingen aan hobbyisten, foodprofessionals, koks in opleiding en bedrijven. Hij verdient inmiddels ongeveer 13 euro per maand aan Google advertenties. Toch elk jaar een euro meer. BAM, follow your dreams.

Het bloggen doet meneer nog steeds, maar hij verdient zijn geld vooral met die andere activiteiten. Zijn huidige website oogt echter nog altijd primair als een blog. Dat wil hij graag anders. Het blog blijft uiteraard, maar www.wateetons.com moet een betere weerslag gaan geven van wat meneer aanbiedt.

Dus, welke foodie minded web developer, met kennis van wordpress, die bij voorkeur ook wat weet van SEO en zulks wil hem hierbij helpen. Meneer weet dat daar geld mee gemoeid is, mogelijk gesupplementeerd met boeken en workshops.

Op naar de 14 euro!

  1. 5
    asoiruc

    Ik heb zelf een foodsite die zo’n 40k omzet per maand (lol geen winst) doet en ken er nog wel meer, heb je even een PB gestuurd, eerste analyse verkeer zou ik zeggen dat je rond de €750-1000 zou moeten kunnen zitten met affiliate.

Geef een reactie