recept |

No waste crumble met een zuurtje

Ook meneer at lekker met kerst. Niets menselijks is hem vreemd. Met een uitpuilende koelkast, vriezer en droogkast probeerde hij dat wel zo no-waste mogelijk te doen. Ook een beetje om te schoppen tegen de overdaad der kerst. Want zo is hij, een puber in het diepst van zijn gedachten.

Tweede kerstdag at hij bij de Wateetons gezusters, die vorige jaar het Too Good 2 Go-diner hadden bedacht. Hij viert dat no waste feestje dus niet alleen. Boks. De eerste dag bereidde hij zelf wat: onder andere een mooie zelf uitgebeende Beemsterlant rib uit de vriezer op de Bastard, een charcuterieplankje met zelfgemaakt spul dat hij in overvloed heeft, aangevuld met de sympathieke buitenbeentjes-kaasjes van Albert Heijn die vriendin Wateetons in haar koelkast tegenkwam (dubbel no waste, score!), een zelfgemaakte membrillo en een paar mild verrimpelde gevulde courgettes die niet te vreten bleken.

Hoogtepunt van de avond was – naast het kindekejezus natuurlijk- de crumble. Toegegeven, die stond in de kerst Allerhande van 1998 waarschijnlijk al in het rijtje ‘kan echt niet meer’, maar meneer leest de Allerhande niet. Dus dan mag het. Wat hem optilde tot blogwaardig was het gebruik van zuurbes en kemirinoten in de vulling waardoor deze fris en crunchy bleef in plaats van alleen maar zoet en zacht.

Onderstaande recept kun je natuurlijk aanpassen aan de hand van jouw voorraadkast. Maar vergeet het zuurtje en de crunch niet.


3 reacties op “No waste crumble met een zuurtje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Wild Winter BBQ voorgerecht: wildpluk forel

Nou, dat wordt thuis uit eten, deze kerst. Weet je wat, maak dit jaar je kerstmenu sowieso maar lekker buiten. Een winterBBQ. Gezellig en lekker, zeker met een mooie whisky erbij. Ik heb het voorgerecht alvast voor je getest.


varkensaspic

Varkensaspic recept

Een mooie varkensaspic, zeker als deze op natuurlijke wijze gemaakt is, is een kunststukje en een smaakexplosie. Check het filmpje en recept.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
02 feb
Live online workshop Tempeh maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

14 feb
Driedaagse cursus fermenteren Meerdere dagen

16 feb
Live online workshop ‘kroketten en bitterballen maken’ – meekookeditie 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

23 feb
Culicollab: Meneer Wateetons x Nils Koster – live online workshop roodflora kaas maken 20:30 tot 22:30 uur | € 14.99

09 mrt
Live online workshop miso maken 20:30 tot 22:00 uur

16 mrt
Culicollab: Meneer Wateetons x Nils Koster – live online workshop as gerijpte geitenkaas maken 20:30 tot 22:30 uur | € 14.99

18 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend