recept |

No waste crumble met een zuurtje

Ook meneer at lekker met kerst. Niets menselijks is hem vreemd. Met een uitpuilende koelkast, vriezer en droogkast probeerde hij dat wel zo no-waste mogelijk te doen. Ook een beetje om te schoppen tegen de overdaad der kerst. Want zo is hij, een puber in het diepst van zijn gedachten.

Tweede kerstdag at hij bij de Wateetons gezusters, die vorige jaar het Too Good 2 Go-diner hadden bedacht. Hij viert dat no waste feestje dus niet alleen. Boks. De eerste dag bereidde hij zelf wat: onder andere een mooie zelf uitgebeende Beemsterlant rib uit de vriezer op de Bastard, een charcuterieplankje met zelfgemaakt spul dat hij in overvloed heeft, aangevuld met de sympathieke buitenbeentjes-kaasjes van Albert Heijn die vriendin Wateetons in haar koelkast tegenkwam (dubbel no waste, score!), een zelfgemaakte membrillo en een paar mild verrimpelde gevulde courgettes die niet te vreten bleken.

Hoogtepunt van de avond was – naast het kindekejezus natuurlijk- de crumble. Toegegeven, die stond in de kerst Allerhande van 1998 waarschijnlijk al in het rijtje ‘kan echt niet meer’, maar meneer leest de Allerhande niet. Dus dan mag het. Wat hem optilde tot blogwaardig was het gebruik van zuurbes en kemirinoten in de vulling waardoor deze fris en crunchy bleef in plaats van alleen maar zoet en zacht.

Onderstaande recept kun je natuurlijk aanpassen aan de hand van jouw voorraadkast. Maar vergeet het zuurtje en de crunch niet.


3 reacties op “No waste crumble met een zuurtje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Ultieme patat of friet maken volgens de triple cook methode

Kan de klassieke Vlaamse friet nog beter? Nog krokanter? Ja, dat kan hij. Met de triple cook methode. Check hieronder het recept, inclusief filmpje.


Wild Winter BBQ voorgerecht: wildpluk forel

Nou, dat wordt thuis uit eten, deze kerst. Weet je wat, maak dit jaar je kerstmenu sowieso maar lekker buiten. Een winterBBQ. Gezellig en lekker, zeker met een mooie whisky erbij. Ik heb het voorgerecht alvast voor je getest.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
07 okt
Daglange workshop “Kop tot Staart Varken” – op locatie 12:00 tot 22:00 uur

11 okt
Live online workshop “azijn maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

27 okt
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

28 okt
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

01 nov
Live online workshop “cider maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

11 nov
Daglange workshop “Kop tot Staart Varken” – op locatie 12:00 tot 22:00 uur

13 nov
Driedaagse cursus fermenteren Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend