van alles |

Onze eerste food x vanlife vlog: ‘onsvanlife’

Naast foodwriter, workshopleider, kaaklijnkolonel en sixpacksergeant is meneer ook ‘vanlifer’.

Althans. Aspirant vanlifer of part-time vanlifer, feitelijk. Per vandaag zijn er nieuwe kanalen waar hij dit deel van zijn leven op deelt: ‘Ons vanlife’ op youtube, instagram en (iets minder prominent) facebook. Volg ons, en lees verder.

Wat is vanlife?

Vanlife is de levensstijl die zich kenmerkt door het leven in een busje of een ander voertuig, parttime of fulltime. Door vanuit een voertuig te leven, kunnen de eigenaren naar believen reizen, hun passies nastreven en een ongestructureerd leven in vrijheid leiden.

Vanlife is een subcultuur die zich ergens houdt tussen landloperij en pensionado’s-in-de-caravan-naar-Spanje. Het schuurt ook aan tegen de tinyhouse en minimalist living-subculturen waarbij mensen er naar streven te leven met minimale bezittingen, op een oppervlak dat niet groter is dan nodig.

In het geval van vanlife is je house altijd tiny, en je living dus onvermijdelijk minimal, maar je huis staat daarbij ook nog eens op wielen zodat het uitzicht uit je raam elke dag anders is.

Vanlife is niet hetzelfde als permanent op vakantie zijn. In die zin onderscheidt het zich van de pensionado’s-in-de-caravan-naar-Spanje. De meeste vanlifers werken er gewoon bij, maar doen dat bijvoorbeeld tijdelijk om vervolgens met het verdiende geld langere tijd te reizen. Of, in de meeste gevallen, werken ze digitaal.

Vanlife vereist dus ook niet per se een groot budget. Vanlifers reizen ook zelden in pensionado campers van anderhalve ton, maar vaak in zelf (om)gebouwde bussen.

Wateetons vanlife tot op heden

In de afgelopen jaren heb je hier op wateetons.com, en op Meneers instagram– en facebookkanalen al regelmatig kunnen lezen over onze vanlife-reizen.

Die reizen zijn tot nu toe steeds maar kort geweest. Ze liggen nog dichter tegen een vankantie aan dan het echte life on the road. Maar tiny is onze bus zeker. En extreem minimalistisch.

De twee laatste reizen bevatte al meer life elementen: we werken gewoon door. Maar dan met de laptop op schoot langs de Rijn Lek Maas rivier of bijvoorbeeld in een koffietentje in Luxemburg-stad.

Vaker op pad

Nu COVID hopelijk over zijn top heen is, dochter Wateetons ouder wordt en geen groter plezier gedaan kan worden dan dat Meneer ophoepelt willen Vriendin en Meneer hun vanlife intensiveren. Digitaal werken op een parkeerplaats in de Oekraïne. Slapen langs de kant van de weg in Herzegovina. Boeken schrijven in een cafétje in in de Elzas. En uiteraard proeven van al het heerlijks dat Europa te bieden heeft aan eetcultuur.

Want we zijn parttime vanlifers, maar fulltime (food)lovers.

Volg ons op onze nieuw kanalen: Onsvanlife op youtube en instagram.

Ons vanlife logo

Dat vanlife willen we met jullie delen. Zoals we dat eerder ook gedaan hebben. Deels hier, maar vooral op een nieuw platform: een youtubekanaal en een apart instagramkanaal: ‘onsvanlife‘.

Meneer heet daar geen Meneer, maar gewoon Yoast. Vriendin Wateetons heeft ook een naam en laat haar gezicht zelfs af en toe zien. (‘Maar zou je mijn kont eruit willen monteren’.)

Het zal nog steeds heel veel over eten gaan en er zullen nog steeds veel foute grappen worden gemaakt. Niet in de laatste plaats over onszelf. Want vanlife is ook dagen in de zeikregen staan met 2 m2 bewegingsruimte.

En, we hebben een duidelijk doel. Sparen voor een grotere bus om daar zelf een camper van bouwen. Waarover we uiteraard zullen vloggen.

Cue die #ahshits.

Zou je ons willen helpen?

Volg deze kanalen als het je leuk lijkt deze afsplitsing van Wateetons mee te beleven. Onze eerste video staat online. In deze fase van onze youtube en instacarrière is elke view er een, elke like goud waard, elke volger een cadeautje en appen we elkaar nog bij elk commentaar.

Dus, het zou gaaf zijn als je ons daar een klein beetje mee zou willen helpen, met een klik, like, follow en meer van dies. Het kost je niets.

En tips zijn altijd welkom, natuurlijk of course.

Op wateetons verandert er niks

Hier ter plaatse gaat Meneer gewoon op de oude voet verder. Met blog, workshops en boeken over eten.

No worries.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

nieuwe site wateetons

Nieuwe Wateetons site

In 2006 startte meneer Wateetons nietsvermoedend een culinair blogje. 15 jaar later bestaat het nog steeds, met 3000+ posts, 8 boeken, honderden workshops en één Meneer. En, een nieuw design dat beter recht doet aan de vele producten van Ome Meneer Wateetons.


Hongarije roadtrip vanlife

Dingen die ons opvielen in Hongarije

Drie weken reisden wij met een busje door Hongarije. Dit viel ons op. Van ambulance geluid tot walnoten, tot het toetjesassortiment en de super mcfreeze.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
03 jul
Live online workshop “sambal maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

30 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

31 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

09 sep
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

10 sep
Driedaagse cursus fermenteren (dinsdagen) Meerdere dagen

29 okt
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

02 dec
Driedaagse cursus Beter Vlees Bereiden Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp