WAAROM JE DEZE WEEK KOOKGADGETS MOET INSLAAN BIJ DE LIDL (2) – DE SILVERCREST VOEDSELDROGER

WAAROM JE DEZE WEEK KOOKGADGETS MOET INSLAAN BIJ DE LIDL (2) – DE SILVERCREST VOEDSELDROGER


Deze hele week bespreekt Meneer Wateetons kookgadgets uit de Lidl-shop, want fanboy. Gisteren was dat een pleidooi voor de Monsieur Cuisine Thermomix kloon, vandaag is dat de Silvercrest voedseldroger.

Nog zo’n apparaat dat je blind moet kopen, een voedseldroger. Of droogapparaat of dehydrator. Wat tante SEO liever heeft. Ze kosten niks en de mogelijkheden zijn eindeloos: van beef jerky tot je eigen bouillon-, kimchi– of misopoeder, van zongedroogde tomaatjes tot het drogen van je zelfgemaakte yoghurtstarter en van fruitleren schoentjes voor je kinderen tot komboecha candy. Of zelfs: zwarte knoflook of zwarte bonensaus. De enige beperkende factor is je eigen creativiteit.

In een eerdere video toonde Meneer Wateetons al aan dat voedseldrogers, onafhankelijk van het merk, het allemaal ongeveer even goed doen. De een zit wat steviger en elkaar dan de ander, een duurdere maakt wat minder herrie misschien maar het eindresultaat is hetzelfde of je er een van een paar tientjes of een van een paar honderd euro koopt. De goedkopere zet je gewoon in de schuur of in een kast of laat je ‘s nachts draaien.

De Lidl Silvercrest voedseldroger behoort tot de eerste, goedkope categorie. Voor €34,99 heb je een voedseldroger in huis met:

  • 5 stapelbare opzetstukken – kunnen ook apart worden gebruikt
  • Temperatuur: 40-70 °C (in stappen van 5 °C instelbaar)
  • Een timer voor maximaal 48 uur continu gebruik, dat is genoeg om álles kurkdroog te krijgen
  • En alles, behalve de elektronica, kan in de vaatwasser

En het allermooiste is: hij heeft een DIGITAAL DISPLAY. Geillllll. Dat had zelfs de duurdere uit mijn videotest niet en is voor elke wateetons-adept natuurlijk van doorslaggevende waarde.

Inspiratie nodig?

Er zijn trouwens ook heel wat boeken te koop over dit onderwerp, mocht je inspiratie zoeken.

Geef een reactie