Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Wateetons Workshops – oude pagina


Deze workshop pagina is verouderd. Je kunt de workshops boeken op www.wateetons.com/wateetons-workshops

 

De workshops

Workshop zelf worst maken Kop tot staart workshop workshop fermenteren workshop zelf paté maken workshop8-drankworkshop4

wilde-weekend-groot

 


 

Workshop zelf worst maken
WORST MAKEN

Meneer Wateetons geeft workshops verse worst maken, droge worst maken en een speciale workshop bloedworst maken en vegetarische worst maken. Alle workshops vinden plaats volgens een vaste agenda, maar kunnen ook bij jou thuis worden gegeven.

Workshops zelf worst maken (open inschrijving)

boergondineren_gedektetafels_piano-2-3571 boergondineren_worstmaken6-8423 boergondineren_worstmaken5-7542  boergondineren_worstmaken-30-2006  boergondineren_worstmaken-33-6484

Alleen, met zijn tweeën of in een klein groepje leren worst maken? Sinds december 2012 geeft meneer Wateetons de razend populaire workshops worst maken in een boerderij in Ransdorp, net buiten Amsterdam in samenwerking met Boergondineren.  Zelf leren worst maken op de boerderij, kan het mooier? Je kunt je gewoon in je ééntje, of met een klein groepje, opgeven. Dan zorgen wij voor een stuk of 14 nieuwe vrienden. Worst verbroedert. Een worstworkshop is ook een origineel cadeau voor iemand die van lekker eten en koken houdt!

Tijdens de workshop leer je, uiteraard onder het genot van de hapjes en drankjes van Boergondineren, allereerst de theorie van het maken van verse en droge worst. Wat gaat er in een worst, waar haal je die ingrediënten, wat voor grappige dingen kun je doen met darmen, en hoe voorkom je dat je komt te overlijden na het eten van je zelfgedroogde salami? Vervolgens breng je het geleerde in de praktijk met het bereiden van een aantal verse worstvarianten die we uiteraard vervolgens ook opeten met de heerlijke bijgerechten en wijnen van Boergondineren. Je krijgt een boekje mee met daarin alle recepten en ‘Over Worst’ is, desgewenst gesigneerd met een vette vinger, verkrijgbaar.

De workshop wordt gegeven door Meneer Wateetons, culinair blogger en schrijver van www.wateetons.com, Elle Eten, Nrc Next en auteur van het Handboek voor de Vinex-jager (2010), Over Worst (2011), Over Rook (2014) en Over Rot (2015).

Aanvang 18:00. Eindtijd ca 23:00
De kosten: €65 per persoon (inclusief eten en drank)

Zie onderaan voor de agenda en inschrijving

ps. niet zo’n vleeseter? Meneer geeft ook een geheel vegetarische workshop fermenteren en een workshop vegetarische worst maken


Workshops worst maken bij jou thuis

IMG_4011 IMG_4183 IMG_6692 IMG_67002015-07-08 22.20.47

Niet genoeg aan het boek? De auteur van Over Worst leert het je graag in persoon, tijdens je vrijgezellenfeest, bedrijfsuitje of gewoon zomaar, omdat het leuk, lekker en interessant is.

De workshop worden gehouden bij jou, of jullie, thuis. Voor grotere groepen kunnen we ook de locatie verzorgen. Alleen, of met zijn tweeën? Er zijn ook workshops worst maken op inschrijving, zie hierboven.

Tijdens de workshop leer je, uiteraard onder het genot van wat door ons meegenomen worst, allereerst de theorie van het maken van verse en droge worst. Wat gaat er in een worst, waar haal je die ingrediënten, wat voor grappige dingen kun je doen met darmen, en hoe voorkom je dat je komt te overlijden na het eten van je zelfgedroogde salami? Vervolgens breng je het geleerde in de praktijk met het bereiden van een aantal verse worstvarianten die we uiteraard vervolgens ook opeten. Omdat een mens niet kan leven op dierlijk vet alleen (zeggen ze) bereiden we daarbij ook enkele smakelijke bijgerechten. Uiteraard bereiden we ook worst om zelf te drogen, zodat je een paar weken later je eigen salami aan je vrienden, familie en buren kunt presenteren. Je krijgt een boekje mee met daarin alle recepten en ‘Over Worst’ is, desgewenst gesigneerd met een vette vinger, verkrijgbaar. Er is geen minimaal aantal deelnemers, maar vanaf vijf is het leuk (en betaalbaar).

Interesse? Neem contact op met Meneer Wateetons.

ps. Niet zo’n vleeseter? De geheel vegetarische workshop fermenteren of de workshop vegetarische worst maken kunnen ook thuis worden gegeven.


 Workshop bloedworst maken

  2015-07-08 20.24.45 2016-08-13 11.27.502015-06-27 21.23.402016-04-17 22.00.332016-08-13 11.48.22

Morcilla, butifarra negra, Hollandse bakbloedworst en boudin noir, ze komen allemaal langs tijdens deze workshop bloedworst maken! Je zult ontdekken dat bloedworst helemaal niet eng, wel makkelijk te maken en verbazingwekkend veelzijdig en vooral lekker is. Tijdens de workshop leer je, uiteraard onder het genot van de lekkere hapjes en dranken van Boergondineren, allereerst de theorie van het maken van de verschillende soorten bloedworst. Wat gaat er, naast bloed, allemaal in, welke bloedworsten bestaan er allemaal en hoe kom je aan je ingrediënten? Vervolgens breng je het geleerde in de praktijk waarna we onze worsten uiteraard met elkaar, begeleid door de bijgerechten van Boergondineren, opeten.

Uiteraard geeft meneer de workshop weer op de boerderij van Boergondineren, waar hij al zijn workshops geeft.

Aanvang 18:00. Eindtijd ca 23:00
De kosten: €65 per persoon (inclusief eten en drank)

Zie onderaan voor de agenda en inschrijving.
 

Workshop zelf droge worst maken

cafe-1-5252CSE-4q3UAAAIV36CTUhSlBUcAA_fa3CSEaAZrUwAEg8-JCTS0gyMXAAE5WTG

Verse worst maken is leuk, maar de ware uitdaging van het worstmakersvak is het creëren van je eigen fuet, salami, cacciatore, droe wors, Groninger worst, metworst, ossenworst, chistorra of chorizo. Wat deze worsten onderscheidt van de braadworst is dat ze gefermenteerd/gerijpt en in de meeste gevallen gedroogd zijn.

Tijdens deze workshop leer je zelf droge worst maken: bacteriën en schimmels, starterculturen en entworsten, pH, temperatuur en luchtvochtigheid. En voedselvergiftiging natuurlijk. We proeven verschillende gefermenteerde worsten en gaan uiteraard ook zelf aan de slag. We maken verschillende worsten, die je vervolgens mee naar huis neemt om daar in enkele weken te fermenteren en te drogen. Eventueel kun je je worsten ook door meneer laten fermenteren, die ze na afloop naar je opstuurt. De workshop is toegankelijk voor zowel beginnende worstmakers als degene die de basiscursus verse worst gevolgd hebben. Een waarschuwing: de cursus heeft een vrij hoog theoriegehalte (er is zelfs een po-wer-point), dus een notitieblok en een serieuze interesse in het ambacht zijn een pré. Maar dan kun je het daarna ook écht.
 
Uiteraard geeft meneer de workshop weer op de boerderij van Boergondineren, waar ook de basiscursus worst maken wordt gegeven . Deze workshop kan ook bij jou thuis worden gegeven. Neem daarover contact op.
 
De kosten: €65,00 per persoon (inclusief eten en drinken). Binnenloop 18:00, aanvang 18:30.
Zie onderaan voor de agenda en inschrijving.
 

Workshop vegetarische worst maken

2016-06-09 12.09.34198359_ts B64_Bean__Pea_Blend

Wie had dat kunnen vermoeden. Meneer Wateetons, vleeskenner, worst expert, kop tot staart-er, gaat vegetarisch. Met vegetarische worst notabene! ‘t Is even schrikken en hij heeft eigenlijk geen goed excuus, anders dat hij het gewoon superinteressant vindt om te maken.
 
Gewoon wat bonen in een kunstdarm persen proeft en voelt naar bonen in een darm. Zo makkelijk is het niet. Je hebt bite nodig. In deze workshop leert meneer je dan ook alles over bindertjes en gommetjes, over eiwitten en gluten waarmee je je eigen, lekkere en sappige, vegaworsten kunt maken. Na afloop kun je je eigen Vegetarische Slager beginnen! De workshop wordt gegeven op de sfeervolle boerderij van Boergondineren, waar meneer ook zijn andere workshops geeft. De bijgerechten (vegetarisch) en drank (idem) zijn inbegrepen.
 
Aanvang 18:00. Eindtijd ca 23:00
De kosten: €65 per persoon (inclusief eten en drank)

Zie onderaan voor de agenda en inschrijving

ps. Ook de workshop fermenteren van meneer is vegetarisch.

 


 

Kop tot staart workshop

KOP TOT STAART WORKSHOPS

Leer alles over het varken, rund, lam, wild zwijn of gans, een hele zaterdag lang!

IMG_7423 IMG_7457 IMG_7473  IMG_7597  P1100199

In samenwerking met Boergondineren (die fijne locatie waar meneer ook zijn workshops worst maken en roken geeft), Beemsterlant’s Varken, Mahé natuurvlees en Slagerij De Wit organiseert meneer een Kop tot Staart workshop. In deze workshop leer je álles over het varken: zijn leven, zijn sterven, zijn smakelijke onderdelen en natuurlijk de bereiding daarvan. Een hele zaterdag lang!

Rond het middaguur (12:00) verzamelen we bij de varkensboerderij van Beemsterlant’s varken of Mahe Natuurvlees, waar we na de koffie gedurende een uur een rondleiding krijgen ‘van Zaadje tot Karbonaadje’. Een half varken nemen we mee. Daarmee vertrekken we naar de boerderij van Boergondineren, aan de rand van Amsterdam waar een lunch op ons staat te wachten. Na de lunch zal meesterslager Arend ten Wolde van Slagerij De Wit demonstreren hoe je een varken uitbeent. Leer waar de speklappen vandaan komen, en waar de varkenshaas en kinnebak nou precies gelokaliseerd zijn. Vervolgens gaan we met deze delen aan de slag: zoals verwerken tot worst, meneer Wateetons’ specialiteit. Maar we maken ook paté, bacon, BBQ’d ribs en nog veel meer. Draaien, roken, koken en smoken! Tenslotte eten we dit heerlijks op, en wat er overblijft (en dat is heel veel) krijg je mee naar huis.

Voor de drank en bijgerechten wordt gezorgd door Boergondineren. Zij die daar wel eens een workshop gevolgd hebben weten dat Sacha ervoor zorgt dat het ons aan niets ontbreekt.

Een hele dag smakelijk en leerzaam varkensvertier! Leer dit prachtige dier écht kennen.

De kosten: €125 per persoon (inclusief alle eten en drinken). Aanvang 12:00, eindtijd ca 22:30.

Zie onderaan voor de agenda en inschrijving


NIEUW: kop tot Staart Rund

2016-11-26-16-14-07 imgp4536-jpegimgp4555-jpeg 2016-09-17-16-22-29 2016-09-17-18-11-33

Leer alles over het rund, tijdens deze speciale editie van de bekende kop tot staart workshops van Meneer Wateetons en Slagerij De Wit. De workshop wordt gehouden bij Boerderij De Achtervennen in Ilpendam, waar zowel vlees- als melkkoeien rondlopen.

Het programma

 • We verzamelen rond 13:30 bij De Achtervennen alwaar we om 14:00 starten met de rondleiding. Boer Sjaak Hoogendoorn (aangesloten bij Koop een Koe.nl) vertelt je alles over het fokken en houden van beide soorten koeien.
 • Meesterslager Arend ten Wolde zal vervolgens laten zien hoe je een voor- en achtervoet van een rund uitbeent. Leer waar de verschillende biefstukken zitten, wat het verschil is tussen een entrecote en côte de boeuf en alles over de jodenhaas, longhaas en bavette.
 • Vervolgens ga je zelf aan de slag! We verwerken het rundvlees tot worst, we gaan BBQ-en, roken, stoven en nog veel meer. Draaien, roken, koken en smoken!
 • Tenslotte eten we dit heerlijks met elkaar op.
 • De verwachte eindtijd is 23:00.

Boerin Ellen Brouwer zorgt gedurende de dag voor de hapjes, bijgerechten en drankjes.

Kosten: €125 per persoon

Zie onderaan voor de agenda en inschrijving

Locatie
Boerderij Achtervennen
Monnickendammerrijweg 54
1452 PN Ilpendam

ilpendam


 

Kop tot Staart – Lam

IMG_7603IMG_7645 IMG_7719 IMG_7723IMG_7726
De Kop tot Staart Lam organiseren we in samenwerking met schapenboerderij Hoeve Kindergoed in Ermelo en slagerij Schiffmacher in Harderwijk. Deze workshop vindt dan ook plaats op Hoeve Kindergoed. Zie hier het verslag van de eerste workshop lam.

De kosten: €125 per persoon (inclusief alle eten en drinken). Aanvang 14:00, eindtijd ca 23:00. Op dit moment staat er nog geen kop tot staart lam gepland. Die volgt wel in 2017. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te worden gehouden.


Zie onderaan voor de agenda en inschrijving


Kop tot Staart – Wild zwijn

het varkenleren over een correct schotMooie speklaag op de rugVoor afhuiden heb je sterke mannen nodigeen perfecte cuisson
De allereerste Kop tot Staart Wild Zwijn was leerzaam, leuk en onvoorstelbaar lekker. Dus organiseert Meneer Wateetons hem gewoon nog een keer.

Jager Till Kolle, ervaren, welbespraakt, enthousiast en met een enorme kennis, schuift weer aan om ons alles te vertellen over de jacht op wilde zwijnen. Zelfs sceptici weet hij ervan te overtuigen dat jagen in eerste en tweede plaats natuurbeleving en natuurbeheer is. Pas een eind verderop volgt het jagen en schieten zelf.

Wateetons huis-slager Arend ten Wolde zal vervolgens demonstreren hoe je een zwijn uitbeent, waar alle onderdelen zitten, wat je daar mee kunt en hoe het vlees zich verhoudt tot dat van gefokte varkens.

Vervolgens ga je zelf aan de slag: paté, burgers, worsten, een ‘kroon’, gerookte fricandeau, zure zult, een wildstoofpot, gebraden zwijnenhaas en het zadel van de barbecue. Om maar wat te noemen. Dat moet ook nog allemaal opgegeten, uiteraard met de bijgerechten en dranken van Boergondineren.

De kosten: €125 per persoon (inclusief alle eten en drinken). Aanvang 14:00, eindtijd ca 23:00.

Zie onderaan voor de agenda en inschrijving

 


Kop tot Staart – Wilde Gans

IMG_8100 IMG_8106 IMG_8104

Leer alles over de wilde gans. Waarom zijn het er zo veel, waarom wordt hij bejaagd? Maar belangrijker, hoe kun je hem zo goed mogelijk verwerken? In één avond leer je hem uitbenen en verwerken tot worst en paté en te bereiden op barbecue en rookoven. Wat deze kop tot staart workshop extra bijzonder maakt is dat je zélf aan de slag mag. Dus niet alleen toekijken (wat ook leerzaam is) maar zelf plukken, villen en uitbenen.

Tenslotte eten we dit heerlijks natuurlijk op. Alles wat niet direct genuttigd kan worden, zoals de paté, neem je mee naar huis om er in de dagen erna van te genieten. Ook de taaiere delen krijg je mee naar huis, om daar, met instructie, rillettes, stoofpotjes en confit van te maken.

De kosten: € 75 per persoon (inclusief alle eten en drinken). Aanvang 18:30, eindtijd ca 23:00 Zie onderaan voor de agenda en inschrijving

Lees hier het verslag van de eerste kop tot staart gans en een filmpje (pas op: beelden van dode dieren)

 

 


workshop roken

WORKSHOP ROKEN

boergondineren_terras-12-6209 10511150_823150647702655_895988574858466089_n 2015-07-25 19.08.29 2015-03-08 16.03.22 2015-03-08 19.21.47

Niet genoeg aan Over Rook? De auteur leert je de kunst van het roken graag in persoon, tijdens één van de open inschrijving workshops op de boerderij van Boergondineren aan de rand van Amsterdam, bekend van de workshops worst maken.

Tijdens de workshop leer je, onder het genot van de lekkere hapjes en drankjes van Boergondineren, allereerst de theorie over roken: apparaten, houtsoorten, koud versus warm roken, de ideale temperatuur en noodzakelijke veiligheidsmaatregelen. Daarna gaan we in groepjes aan de slag met zowel ter plekke in elkaar geknutselde, als gereedstaande rookovens, rookpannen en rookpistolen. Je mag ook je eigen rookkast, -pan of -ton meenemen. Uiteraard eten we aan het eind van de avond de huisgerookte waar met elkaar op, begeleid door de bijgerechten en wijn van Boergondineren. Je kunt je gewoon in je ééntje, met z’n tweeën of met een klein groepje opgeven. De workshop wordt gegeven door Meneer Wateetons, culinair blogger en schrijver van www.wateetons.com, Elle Eten, Nrc Next en auteur van het Handboek voor de Vinex-jager (2010), Over Worst (2011), Over Rook (2014) en Over Rot (2015). Voor de enthousiastelingen zijn deze boeken tijdens de workshop, gesigneerd, te verkrijgen.

Kosten: €65 per persoon (inclusief alle eten en drinken). Binnenloop 18:00, aanvang 18:30.

Er staan op dit moment geen workshops roken gepland. Hij kan wel op aanvraag gegeven worden voor groepen. Neem daarvoor contact op.

 


workshop fermenteren

WORKSHOP FERMENTEREN

over-rotopstelling met de hele proeverij 2015-09-16 19.59.09  aan de slag2016-02-11 20.45.27

Foodwriter Meneer Wateetons, auteur van het standaardwerk ‘Over Rot’, het handboek Fermenteren leert je alles over het fermenteren van voedsel. Je zult ontdekken dat er geen maaltijd voorbij gaat zonder dat je iets gefermenteerds eet, en dat zelf fermenteren makkelijk, leuk, lekker en avontuurlijk is. Natuurlijk ga je zelf aan de slag! Niet alleen met de melkzuurfermentatie van groenten, maar we maken ook drank en zuivel. Omdat fermenteren tijd kost krijg je het zelfgemaakte en voorbereide voedsel mee naar huis, om daar met duidelijke instructies, tot volle gefermenteerde wasdom te laten komen. Na afloop van de workshop neem je zelfs een goodybag mee, bestaande uit een mini-fermentatietoolkit om thuis direct met de opgedane kennis en ervaring aan de slag te gaan.

Uiteraard vindt de workshop plaats op de boerderij van Boergondineren aan de rand van Amsterdam, waar Meneer Wateetons ook de populaire workshops worst maken, roken en Kop tot Staart organiseert. De drank (gefermenteerd!) alle lekkere hapjes (gefermenteerd!) en maaltijd (grotendeels gefermenteerd) zijn inbegrepen en die nieuwe vrienden (zowel zowel micro- als macrobiologisch) krijg je er gratis bij.

De kosten: € 75 euro per persoon (inclusief alle eten en drinken). Binnenloop 18:00, aanvang 18:30.

De workshop fermenteren kan trouwens ook bij jou thuis worden gegeven. Neem contact op voor meer informatie.

Zie onderaan voor de agenda en inschrijving

 


Workshop fermenteren speciaal: kimchi maken

2016-10-25-10-12-50 2016-10-25-10-16-10 2016-10-25-10-19-02 2016-10-25-10-22-37 2016-10-25-10-24-53

Wist je dat, waar wij ‘cheeeeese’ zeggen bij de foto, ze in Korea… ‘kimchiiiiiiii’ zeggen?

In deze workshop leer je alles over kimchi, de populaire gefermenteerde groente. Pittig, fris en waanzinnig smaakvol. Je zult ontdekken dat de smaakmaker enorm veelzijdig is en dat de variatie aan bereidingen enorm is. Er bestaat zelfs 7-up kimchi! Na afloop krijg je uiteraard een pot van je zelfgemaakte kimchi mee naar huis.

De workshop wordt gegeven door Meneer Wateetons, fermentatiegrootmeester en auteur van onder andere het handboek fermenteren Over Rot (2015)

Voor eten, drank en gezelligheid wordt gezorgd. Behalve een gezonde goesting hoef je niks mee te nemen.

De kosten: €65 euro per persoon (inclusief alle eten en drinken). Binnenloop 18:00, aanvang 18:30.

De workshop fermenteren kan trouwens ook bij jou thuis worden gegeven. Neem contact op voor meer informatie.

Zie onderaan voor de agenda en inschrijving

 

 

 


workshop8-drank

WORKSHOP DRANK

Workshop drank: bier brouwen voor beginners

wp-1475877883905.jpg 2016-11-07-11-11-51 2016-11-08-11-08-21 2016-11-07-18-19-02 2016-11-08-15-16-57

Leer je eigen bier brouwen! Meneer Wateetons, de auteur van het standaardwerk Over Drank (2016), leert het je in één avond: mout, schroten, maischen, hop en de vergisting. Je maakt je eigen bier en neemt het na afloop mee naar huis waar je het na een paar maanden (of als je niet kunt wachten, weken) met een plop kunt ontkurken.

De workshop wordt gegeven door Meneer Wateetons, culinair blogger en schrijver van www.wateetons.com, Elle Eten, Nrc Next, Handboek voor de Vinex-jager (2010), Over Worst (2011), Over Rook (2014), Over Rot (2015) en Over Drank (2016).

Voor maaltijd, hapjes, drank en gezelligheid wordt gezorgd. Behalve een gezonde goesting hoef je niks mee te nemen.

De workshop kan trouwens ook bij jou thuis worden gegeven. Neem contact op voor meer informatie.

Zie onderaan voor de agenda en inschrijving

 


 

Workshop Gin & Likeur maken

Leer je eigen gin & likeur maken! (en we gooien er ook nog een fles cider in)

Inhoud
In deze workshop leer je allereerst hoe alcohol ontstaat, en hoe je van appels, peren, druiven, granen en zelfs rijst of aardappelen drank kunt maken. Om dat te illustreren maken we onze eigen cider. Uiteraard komt vervolgens aan de orde hoe uit deze laag alcoholische dranken, hoog alcoholische dranken gemaakt kunnen worden en wat het verschil is tussen een neutrale alcohol en dranken als whiskey, gin en jenever, likeuren als limoncello of dropshot en kruidenbitters als vermouth en beerenburg.

Vervolgens ga je zelf aan de slag, allereerst met het maken van een eigen likeur (van fruitlikeur tot, indien gewenst, dropshot of advocaat) en vervolgens met met maken van een eigen volledig unieke gin. Je zult ontdekken alle hippe gins waar veel geld voor betaalt op een dodelijk eenvoudige manier worden gemaakt, en dat de gin die jij in de workshop maakt daar zowel in het proces als de kwaliteit niet voor onder doet. Iedereen neemt zowel een eigengemaakte cider, likeur én gin mee naar huis. Die laatste is direct drinkbaar, de eerste twee moet nog een paar weken staan. Uiteraard krijg je daarbij de instructies op schrift.

Workshopleider
De workshop wordt gegeven door Meneer Wateetons, culinair blogger (www.wateetons.com) en schrijver (oa. columnist voor Elle Eten, Nrc Next en Winelife en auteur van Handboek voor de Vinex-jager (2010), Over Worst (2011), Over Rook (2014), Over Rot (2015) en Over Drank (2016)).

Eten en drinken inbegrepen
Voor eten, drank en gezelligheid wordt gezorgd. Behalve een gezonde goesting hoef je niks mee te nemen.

Privé?
Deze workshop kan ook bij jou thuis, op school/opleiding of voor personeel gegeven worden.

Tijd
Aanvang is 18:30, binnenloop vanaf 18:00.

 


Workshop mozzarella maken

In deze workshop leer je hoe je zelf mozzarella moet maken.

Inhoud
Het begint allemaal bij melk natuurlijk. De workshop opent dus met een bezoek aan een melkveehouder, waar we leren hoe de koeien worden gehouden, hoeveel melk ze produceren. Je proeft uiteraard ook het verschil tussen rauwe en supermarktmelk. Maar, mozzarella is kaas. Meneer Wateetons – auteur van onder andere het handboek fermenteren ‘Over Rot’ leert je hoe je in een avond van melk mozzarella kunt maken. En passant leer je veel over kaas maken in het algemeen. Onze mozzarella eten we vervolgens op, met de heerlijke bijgerechten van Boergondineren.

Workshopleider
De workshop wordt gegeven door Meneer Wateetons, culinair blogger (www.wateetons.com) en schrijver (oa. columnist voor Elle Eten, Nrc Next en Winelife en auteur van Handboek voor de Vinex-jager (2010), Over Worst (2011), Over Rook (2014), Over Rot (2015) en Over Drank (2016)).

Eten en drinken inbegrepen
Voor eten, drank en gezelligheid wordt gezorgd. Behalve een gezonde goesting hoef je niks mee te nemen.

Privé?
Deze workshop kan ook bij jou thuis, op school/opleiding of voor personeel gegeven worden.

Tijd
De workshop start om 18:30, inloop vanaf 18:00.

 

workshop4

WORKSHOP KOKEN MET VUUR

2015-07-25-19-08-29-medium img_8520 img_8518 10511150_823150647702655_895988574858466089_n 2015-06-27-21-16-38-1

In deze dagvullende workshop gaan we fikkie stoken tot we geen vlam meer kunt zien.

We zetten alles in waar de fik in kan: we roosteren een varkentje aan het spit, bereiden pizza’s in de houtgestookte pizzaoven, maken onze eigen rocketstove, graven een firepit, bouwen een coldsmoker, roken vlees en vis in de rookoven en hangen de dutch ovens boven de Tundra grill. Oh, en dan hebben we ook nog een 400 kg wegende chuckwagon waar ook wel wat in past.

Fire, fire, fire!

Voor eten, drank en gezelligheid wordt gezorgd. Behalve een gezonde goesting hoef je niks mee te nemen.

De kosten: €125 euro per persoon (inclusief alle eten en drinken). Binnenloop start 14:00, einde ca 23:00.

Zie onderaan voor de agenda en inschrijving


 

workshop zelf paté maken

WORKSHOP PATÉ EN TERRINE MAKEN

2015-12-14 07.09.04 2016-02-24 22.01.17 IMG_20160225_082722 IMG_7168 12765682_1019870961422383_370066054_o

Leer je eigen paté maken. Allereerst komt natuurlijk de theorie komt aan bod: farce, deeg, aspic, materialen, valkuilen en variaties. Leer het verschil tussen een terrine, paté, pie en pastei en tussen ballotine en galantine. Dit alles onder het genot van verschillende door Meneer Wateetons gemaakte patés en terrines en de nodige drankjes (inbegrepen). Na een geweldige maaltijd van Boergondineren gaan we, met wederom een glas in de hand, zelf aan de slag. Ieder maakt, onder begeleiding van meneer Wateetons, een paté waar je al je creativiteit, zowel qua smaak als vormgeving, in kwijt kan. Omdat een paté goed moet afkoelen en op smaak moet komen voor je hem aansnijdt neem je hem met duidelijke instructies mee naar huis om daar af te bakken. Met de meegeleverde wegwerpkernthermometer weet je zeker dat je paté perfect gegaard wordt.

Kosten: €65 per persoon, dat is inclusief drankjes, maaltijd en hapjes. En je eigen paté natuurlijk. Binnenloop 18:00, aanvang 18:30.

Zie onderaan voor de agenda en inschrijving

Deze workshop kan ook bij jou thuis worden gegeven.

 


DE AGENDA

Deze workshop pagina is verouderd. Je kunt de workshops boeken op www.wateetons.com/wateetons-workshops

 

 1. 4
  Cleem

  Ik zou mijn man graag een workshop van kop tot staart kap willen doen, maar ze zijn allemaal vol. Wanneer komen er nieuwe workshops? Of voeg je er misschien een toe wegens succes? Groetjes Cleem

 2. 5
  Waterworstuitkomst | Wateetons

  […] mag dan alweer 1,5 boek verder zijn, maar de liefde voor worst gaat nooit verloren. De open inschrijving workshops bij Boergondineren zijn een maandelijks hoogtepunt, en het maken van de ultieme mooi gefermenteerde worst blijft de […]

 3. 6
  Waterworstuitkomst

  […] mag dan alweer 1,5 boek verder zijn, de liefde voor worst gaat nooit verloren. De open inschrijving workshops bij Boergondineren zijn een maandelijks hoogtepunt, en het maken van de ultieme gefermenteerde worst blijft de eeuwig […]

 4. 8
  Monique & Ellen

  Dag meneer wateetons nu niet!
  Gerookte paling
  Gerookte eend
  Gerookte worst?
  Maar wanneer wel?
  Wij zijn nieuwschierig..
  Groet!
  Ellen en Monique

 5. 10
  Nieuw: workshop fermenteren | Wateetons

  […] op de boerderij van Boergondineren aan de rand van Amsterdam, waar Meneer Wateetons ook de populaire workshops worst maken, roken en Kop tot Staart organiseert. De drank (gefermenteerd!) alle lekkere hapjes (gefermenteerd!) en maaltijd (grotendeels […]

 6. 11
  Wil van Ziel

  Wat was het gisteren 27 juni een heerlijke dag van kop tot staart!
  De hele dag was uiterst informatief, lekker informeel, en we hebben wederom heerlijk gegeten en gedronken bij Bourgondineren.
  Zo’n half varken is een bron van heerlijkheden, schier onuitputtelijk.
  Had al eens een workshop worstmaken gedaan, maar dit was een duidelijke overtreffende trap. Duidelijke uitleg van de boer waar het varken vandaan kwam, vergezeld van koffie en huisgemaakte appeltaart, toen heerlijke lunch bij Bourgondineren. Daarna kwam de meesterslager Arend om ons te laten zien wat waar te vinden is in een half varken en meneer zelf had een lekker duidelijk pamflet gemaakt wat we met al die heerlijke varkensdelen konden maken.
  Zelf deel uitgemaakt van de zultploeg met Peter en Frank en in durf te zeggen dat we er alledrie enorm van genoten hebben. En als iedereen dan iets gemaakt heeft wordt het vergezeld van bijgerechten(heerlijk) van Bourgondineren gezamenlijk genuttigd onder het genot van een drankje. Ik heb een echte topdag genoten en er weer van alles van geleerd!
  Zeer hartelijke dank aan Meneer, de bijzonder ter zake kundige slager Arend, het team van Bourgondineren en natuurlijk mijn medeworkshoppers voor een geweldige ervaring.

 7. 12
  De alleralleraller | Wateetons

  […] We zeggen het niet vaak, hoogstens één keer per maand, maar dit was wel de allergeslaagdste Kop tot Staart workshop óóit. Leerzaam, lekker en beregezellig. En veel, zo verschrikkelijk veel. Bijzondere dank gaat natuurlijk uit naar onze meesterslager Arend ten Wolde van Slagerij De Wit, Sacha Lansman en haar team van Boergondineren (die het zelfs lukte om meneer met smaak van bloemkool te laten eten) en Henry en Mariette van Mahe Natuurvee (die meestal leveren aan natuurvlees.nl). En het varken zelf natuurlijk. Doe ook mee. […]

 8. 14
  Joss

  Met heel veel plezier heb ik vorig jaar meegedaan aan de workshop worst maken.
  Nu zou ik mijn vader voor zijn verjaardag zo graag meenemen naar de workshop roken, alleen is volgens mij de enige workshop op 23 september en dan ben ik op vakantie.
  Wanneer komen er nieuwe workshops?

Open chat
Info of hulp nodig?
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten